Ništa od nastavka "Trainspottinga"

Koliko god obožavani bili Begbi, Renton i Sick Boy u Bojlovom "Trainspottingu", škotski večni dasa Juan Mekgregor je nezvanično odbacio mogućnost snimanja nastavka, jer, kako kaže, "čak nikada nije ni video scenario za ovaj hipotetički film".

- Uvek samo malo prezirao da uradim nastavak, zato što mi je "Trainspotting" toliko bitan. To je bio tako sjajan film koji aktuelan i dan-danas. Mislim da je snimanje nastavka veoma opasna stvar. Prosto niko ne poželi da pokvari reputaciju originala praveći neku manje značajnu verziju - rekao je Mekgregor na press konferenciji povodom svog novog filma "Salmon Fishing in the Yemen".

Međutim, Mekgregor se osvrnuo i na podtekst snimanja ovog nastavka, razmišljajući o drugoj knjizi Irvina Velša "Porno", koja je nastavak "Trainspottinga".

- Moglo bi da bude interesantno zato što je prošlo toliko vremena, a ova knjiga se dešava deset godina posle.

Ali, postoji jedan problem...

- I dalje izgledam veoma, veoma mlado i to bi bio veliki problem - šaljiv je bio Mekgregor, mada mi zaista mislimo da on izgleda izuzetno mladoliko.

FOTO GALERIJA: Mladoliki Juan Mekgregor

Ipak, fanovi Irvina Velša nemaju razloga za brigu. U pripremi je film "Prljavština" (Filth), takođe po njegovom popularnom romanu u kome su zvezde Džejms Mekavoj, Džejmi Bel i Džoan Frogat. Režiju ovog filma potpisuje Džon S. Bajrd, kome ovo treba da bude ulazak "na veliku scenu" filmske umetnosti.

Kako izabrati jednu genijalnu scenu iz "Trainspottinga"?

Svaki Bioskop Beograd ti pruža mogućnost da vidiš jedan od dva filma Juana Megregora - novi "Izdaja" i 3D verziju starog filma "Ratovi zvezda Epizoda 1: Fantomska pretnja".

Pogledajte još