Potrvđeno:Uhapšen Luka Bojović

BEOGRAD- Nakon razmene informacija između kriminalističkih policija dveju zemalja i u MUP je stigla potvrda identiteta Luke Bojovića.

Kako saznaje B92 hapšenje, do hapšenja je, prema poternici srpskog Interpola, došlo oko 17 sati u četvrtak, 9. februara u Valensiji u Španiji. Uhapšena su četiri srpska državljana, među kojima je Bojović.

Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Za ova krivična dela pored njega se terete Vladimir Milisavljević Budala i Miloš Simović.

Bojović je, inače, bio deo Arkanovih „Tigrova", a Željko Ražnatović je bio i Bojovićev kršteni kum. Nakon Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000, koje je izvršio Dobrosav Gavrić, Bojović je za organizaciju te likvidacije optužio Branka Jeftovića Jorgu, Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.

Istraga protiv Bojovića za ubistvo Jorge, kao i za pokušaj likvidacije Draškovića i Nedovića, počela je 2010. godine.

Bojoviću se trag izgubio leta 2010. godine, posle hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna poternica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije, prenosi B92.

Bojović je uhapšen u oktobru 2007. zbog sumnje da pomaže odbeglim zemuncima optuženim za ubistvo premijera Zorana Đinđića, međutim, optužen je samo za nedozvoljeno držanje oružja u nedostatku dokaza.

Zbog nedozvoljenog držanja pištolja osuđen je 15 meseci zatvora 2009. godine posle čega je pušten da se brani sa slobode.

(10.2. 2012.)

Pogledajte još