Vlada i MMF nastavljaju saradnju

BEOGRAD, 10. februara 2012. (Beta) - Državni sekretar Ministarstva finansija Srbije Dušan Nikezić izjavio je u petak da Vlada Srbije nastavlja blisku saradnju sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF) i sprovodjenje ekonomske politike koja je dogovorena sa tom institucijom.

"Sve što je dogovoreno sa MMF-om nastavlja da se sprovodi i u narednom periodu, tako da će finansije republike i dalje biti pod nadzorom MMF-a", kazao je on Radio-televiziji Srbije.

Nikezić je istakao da će "Vlada Srbije nastaviti da sprovodi odgovornu ekonomsku politiku, što znači da će se u skladu sa budžetom za ovu godinu izvršiti zakonom predvidjena povećanja plata, penzija i socijalnih davanja u aprilu i oktobru mesecu".

Dodao je da će se nastaviti sa podsticajima za poljoprivredu i privredu, što će, kako je istakao "omogućiti da Srbija i u ovoj godini ostvari rast u skladu sa mogućnostima vezanim za krizu u evrozoni".

Nikezić je kazao da će ovogodišnji privredni rast, koji je prognoziran na 1,5 odsto, realno moći da se proceni nakon prvog kvartala, kada se sagledaju prvi rezultati i kada se bude videlo kakve će dobrobiti biti od investicija iz prethodne godine koje su iznosile oko dve milijarde dolara.

Pogledajte još