Snežana Malović: Dojava o Bojoviću stigla iz zatvora

Ministarka pravde izjavila je informacija o tome da je Bojović u Španiji odmah prosleđena Birou za koordinaciju službi bezbednosti.

"Za to je znao najuži krug operativaca koji su stupili u kontakt sa španskim koegama. Identifikacija i lociranje Bojovića i njegove grupe pažljivo su rađeni. Biro za koordinaciju uradio je najveći posao i razbijen je balkanski narko-kartel koji već godinama predstavlja pretnju ne samo Srbiji već i van granica Evrope", kaže Malović.

Prema njenim rečima interes od bekstva Kalinića i Milovanovića imaju organizovane kriminalne grupe, "braća po oružju i biznisu" koja su htela da u svojim redovima imaju najokorelije ubice.

"Iako su te grupe doživele ozbiljne udarce i neki od vođa su u zatvorima, oni i dalje pokušavaju da rade, ali će biti sprečeni", kaže ministarka, a prenosi Blic.

Prema njenim rečima, dolaskom preostalih članova zemunskog klana situacija će biti još kompleksnija.

"Kada oni budu izručeni, u zatvorima će se istovremeno naći dvojica vođa suprotstavljenih klanova, Luka Bojović i Sreten Jocić. Naša je obaveza da sprečimo obračune njihovih klanova u zatvoru, kao i njihov beg iz zatvora", kaže Malović.

Ona podseća da je prilikom pretresa stana Luke Bojovića u Španiji pronađeno milion evra, a da je cilj države da se taj novac, kao i sva imovina do koje su došli kriminalom, oduzme od njih.

Ministarka pravde Srbije tvrdi i da su sve najjače kriminalne grupe u Srbiji razbijene.

Pogledajte još