Crveno-beli slavili u Borči

Strelci za Zvezdu bili su Kadu u 12, Darko Lazović u 68. i 93. i Kristijan Borha u 70. minutu, dok je gol za BSK postigao Milan Vignjević u 14. minutu.

Izabranici trenera Roberta Prosinečkog tako su smanjili zaostatak za vodećim Partizanom na tri boda, ali crno-beli u 17.00 igraju protiv petoplasirane Jagodine pred praznim tribinama svog stadiona.

POGLEDAJ VIDEO: BSK Borča - Crvena zvezda 1:4

Crveno-beli mogli su i do ubedljivije pobede, ali su domaći igrači promašili veliki broj šansi, u čemu je prednjačio napadač Borha.

Kolumbijac je u finišu prvog poluvremena imao četiri uzastopne prilike, a u poslednjem minutu tog perioda poništen mu je gol zbog ofsajda.

Prvih 45. minuta utakmice obeležili su lepi golovi Kadua i Vignjevića, oba šutevima sa distance.

Brazilac je golmana BSK-a Tomislava Arčabu savladao šutem sa 20 metara u gornji desni ugao, dok je Vignjević izjednačio na sličan način udarcem iz prve sa 17 metara posle kornera.

Zvezda je ponovo povela sredinom drugog poluvremena, kada je Lazović sa 10 metara udarcem iz prve po zemlji realizovao akciju u kojoj su učestvovali još Miloš Dimitrijević i kapiten Nikola Mikić.

U 70. minutu Borha se posle serije promašaja upisao u strelce snažnim i preciznim šutem sa 18 metara za 3:1. On je i posle tog pogotka imao još nekoliko šansi.

Konačan rezultat postavio je Lazović u trećem minutu sudijske nadokande utakmice, na gotovo identičan način na koji je postigao i svoj prvi gol u meču.

Početak utakmice na stadionu Vizelj park u Borči kasnio je nekoliko minuta zbog problema sa mrežom na jednom od golova.

Zvezda će narednu utakmicu igrati u sredu, kada će na svom stadionu biti domaćin "večitom" rivalu Partizanu u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Idućeg vikenda u 20. kolu Super lige crveno-beli će biti domaćin Borcu iz Čačka, dok BSK gostuje u Kragujevcu kod Radničkog 1923.

Beta

Pogledajte još