Nagrada Voji Čolanoviću

BEOGRAD, 19. marta 2012. (Beta) - Književnik Vojislav Čolanović dobitnik je nagrade "Borisav Stanković" za 2011. godinu za roman "Oda manjem zlu", a to priznanje biće mu dodeljeno na manifestaciji Borina nedelja 29. marta u Vranju, saopštio je u ponedeljak žiri.

Predsednik žirija Aleksandar Jovanović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da je Čolanovićev roman prožet snažnim erotskim doživljajima i nizom dramatičnih situacija iz savremenog života prepunog političkih intriga i socijalne neizvesnosti.

"Tematska osnova romana 'Oda manjem zlu' utemeljena je na ljubavnom zapletu, a radnja se odvija u Beogradu i Salcburgu u svega nekoliko dana zajedničkog života dvoje junaka, Finkinje i Srbina', rekao je Jovanović.

On je ocenio da je Čolanovićevo "romaneskno kazivanje naročito uspešno usredsredjeno na sve što se u ljubavnom životu dvoje aktera dešava u toku jednog letnjeg dana u Beogradu".

Nagradjeni autor Vojislav Čolanović nije želeo da govori o svom romanu, jer kako je objasnio, ne bi ni izbliza dostigao kvalitet kao u delu koje je napisao, a priča o tehnologiji i strategiji pisanja nije zanimljiva, ni važna.

Pogledajte još