Zvezda bolja od Partizana

Golove za Zvezdu postigli su Luka Milunović u 19. i Filip Kasalica u 76. minutu. Crveno-beli su meč završili sa 10 igrača, pošto je Luka Milivojević u 86. minutu dobio crveni karton.

Revanš je na programu 11. aprila na stadinu Partizana.

POGLEDAJ VIDEO: Zvezda - Partizan 2:0

Crno-beli su bili bolji, imali su više šansi, a Zvezda je oba gola postigla iz praktično svoje jedine dve prilike.

Utakmica je odigrana pred 45.000 navijača, a jedini incident na meču desio se u 12. minutu, kada je meč prekinut na minut zato što su navijači Partizana bacili baklje na atletsku stazu.

Partizan je prvu i možda najbolju šansu u prvom poluvremenu imao već u četvrtom minutu, kada je Nemanja Tomić neuspešno probao volejom, a lopta je došla do Lamina Dijare, koji je sa šest metara šutirao pored gola.

Zvezda je povela u 19. minutu. Darko Lazović "provukao" je loptu kroz sredinu i ušao u šesnaesterac, gde je izgubio, ali je odmah potom uklizao defanzivcu crno-belih Ivanu Ivanovu, tako da se lopta odbila do Evandra, koji je ubacio Milunoviću, a ovaj je potkačio i prebacio istrčalog golmana Vladimira Stojkovića.

Partizan je u 29. minutu imao slobodan udarac sa oko 25 metara, koji je izveo Nemanja Tomić, ali je golman Zvezde Boban Bajković uspeo da je uhvati.
(old_image)
Crveno-beli su imali jednu polupriliku u 39. minutu, kada je Nikola Mikić ušao u šesnaesterac sa desne strane i došao u dobru poziciju da šutne, ali je on odlučio da potraži Kristijana Borhu, a lopta je završila u korneru.

Dijara se u 42. minutu ponovo našao u dobroj prilici, pošto je lepo primio centaršut Aleksandra Miljkovića sa desne strane, ali je iz okreta šutnuo preko gola.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, Stefan Babović i Aleksandar Lazevski našli su se sami ispred Bajkovića posle jedne ubačene lopte.

Prvo je šutnuo Babović, a Bajković je grudima odbio loptu do Lazevskog, koji je pokušavao da predribla dotrčale igrače Zvezde, ali je samo izbacio loptu u gol-aut.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović (od 79.Dimitrijević), Milivojević, Evandro, Lazović (od 66. Kasalica), Borha, Milunović (od 88. Mirić).

Partizan
:Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Kamara, Babović, Tomić, Ilić (od 58. Marković), Vukić, Dijara.

Partizan je lako mogao da izjednači u 49. minutu, ali je Dijara posle centaršuta Zvonimira Vukića pogodio stativu. Crno-beli nisu dugo čekali na sledeću veliku priliku, ali je Saša Ilić sam sa 10 metara šutnuo pored gola, posle dodavanja Dijare.

Poslednja velika šansa Partizana usledila je u 74. minutu, kada je Dijara u uklizavanju uputio loptu pored gola.

Trener Zvezde Robert Prosinečki ubacio je posle u tim još jednog debitanta u derbijima, petog na ovom meču, Filipa Kasalicu, koji je samo minut kasnije zapečatio sudbinu "večitog" rivala.

Borha je dodao loptu Kasalici, a on je u šesnaestercu izbegao Rnića i u padu je uputio loptu pored Stojkovića.

Beta

Pogledajte još