Karmen na sceni Narodnog pozorišta

"Hor i pevači potrudili su se da predstava bude dobra, a interesantna je i režija Nebojše Bradića, jer nije tradicionalna, iako sadrži puno elemenata tradicije koji su svima poznati", rekao je Dinić koji je kao gostujući dirigent upravlja ansamblom u prva dva izvodjenja "Karmen".

On je dodao da je bilo čudno što su organizovana tri ravnopravna premijerna izvodjenja "Karmen" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, ali da je pozitivno što svako u ansamblu na taj način ima šansu da pokaže šta zna.

Upitan o kritikama pojedinih izvodjača zbog odluke da predstava ima tri premijere, Dinić je dodao da su svi umetnici pristali na takvo rešenje i da je svako unapred mogao da kaže da sa tim nije saglasan i da ne želi da radi na takav način.

Dinić je rekao da beogradska opera ima iskusne umetnike, mlade pevače, kao i hor orkestar koji se po kvalitetu ne razlikuju od evropskih, ali da bi iz zapadne prakse trebalo naučiti i negovati osnovni profesionalizam u svakodnevnom radu i pripremi predstava.

Dirigent kome je opera "Karmen" treći nastup u Beogradu od kako je sredinom '90.tih napustio Srbiju, rekao je da se nada da će učestvovati i u drugim poduhvatima beogradskih umetnika, u skladu sa obavezama u matičnoj kući u Bernu i prema drugim teatrima i orkestrima.

Pogledajte još