Barsa i Milan za polufinale, Mesi za rekord

U drugom duelu u sredu, Bajern Minhen, na čijem će se stadionu igrati finale 20. maja, sastaće se sa jedinim timom iz Francuske koji je bio na vrhu Evrope, Olimpikom iz Marselja.

Braselon i Milan igrali su i u grupnoj fazi takmičena ove sezone a tim iz Katalonije bio je bolji pošto je posle 2:2 na Kamp Nou pobedio u gostima sa 2:1.

Ipak, trener Milana Masimo Alegri smatra da je njegov tim, koji se trenutno nalazi na čelu Serije A, spreman na duel sa vladajućim šampionima Evrope i da se upravo u tako velikim i značajnim mečevima najbolje snalazi.

Rosoneri se uzdaju i u statistiku, pošto u dosadašnjih 14. nastupa u četvrtfinalima najboljeg klupskog takmičenja u Evropi nisu nikada poraženi na svom stadionu.

Oni su poslednji put savladali Barsu u grupnoj fazi takmičenja LŠ 2004. kada je jedini gol na meču postigao Andrej Ševčenko.

Barselona kao i Milan, ima 15 nastupa u četvrtfinalima LŠ i takođe je 11. puta uspela da prođe kroz te duele, a slavila je u poslednja dva meča u na gostovanju protiv Milana.

Katalonci su pobedili na jesen sa 2:1, a u polufinalu LŠ 2006. godine trijumfovali su sa 1:0 golom Ludovika Žilija.

Dueli dva tima uvak su bili uzbudljivi i efikasni, a najpoznatiji ostaje finalni meč iz 1994. godine kada su Milanezi pobedili sa 4:0, uz jedan od najlepsiih golova u istoriji finala koji je postigao Dejan Savićević.

Susret će biti i prilika da trenutno najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, koji nastupa za Barselonu, u svojoj 25. godini obori još rekorda.
(old_image)
Mesi je na poslednjem meču u LŠ protiv Bajer leverkuzena koji je završen 7:1 postao prvi igrač u istoriji takmičenja koji je postigao pet golova na jednom meču. Ujedno on se izjednačio sa Rudom Van Nistelrojem na listi najboljih strelaca takmičenja u jednoj godini.

Ukoliko bude strelac protiv Milana, argentinski napadač će doći do 13. gola u sezoni LŠ i tako postaviti novi rekord.

Meč se igra u sredu na stadionu San Siro od 20.45. Revanš je na programu 3. aprila u Barseloni.

Pobednik dvomeča sastaće se u polufinalu sa boljim timom iz duela Čelsi - Benfika.

U drugom duelu u sredu, Bajern Minhen četvorostruki šampion Evrope gostovaće na jugu Francuske Olimpiku iz Marselja kome je plasman u četvrtfinale najbolji rezultat u takmičenju od kada su osvojili jedinu titulu 1993. godine.

Francuzi su do najvećeg uspeha u istoriji kluba stigli baš u Minhenu, kada je na Olimpijskom stadionu Bazile Boli doneo trijumf nad Milanom.

Bajern se nalazi u dobroj formi i zabeležio je ubedljiv trijumf od 7:0 na meču protiv Bazel u osmini finala. Bavarcu su bili efikasni i u poslednjim utakmicama Bundeslige gde su sa šest golova razlike savladali Hertu i Hofenhajm.

Ove godine finale će opet biti u Minhenu, ali na novom stadionu Alijanc arena.

Prvi meč dva tima igra će u sredu na stadionu Velodrom u Marselju od 20.45 dok je revanš u Minhenu 3. aprila. Pobednik dvomeča igraće u polufinalu sa boljim iz duela APOEL - Real Madrid.

Beta

Pogledajte još