Milan zaustavio Mesija

Revanš utakmica odigraće se u utorak, 3. aprila na stadionu Kamp nou u Barseloni.

Gosti su na meču imali više prilika za gol, ali je Milan, ipak, propustio bolje šanse.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU: Milan - Barselona 0:0

Milan je najbliži golu bio u 20. minutu kada je Zlatan Ibrahimović posle odličnog pasa Klarensa Sedorfa izašao sam ispred Viktora Valdesa, ali je slabo šutirao i golman Barselone mu je lako "skinuo" loptu.

Najbolju priliku za pogodak Barselona je imala u 88. minutu kada je Leo Mesi predriblao nekoli igrača Milana, izašao sam pred Abijatija, ali mu je golman gostiju odbranio udarac. Na odbijenu loptu naleteo je Kristijan Teljo, čiji je šut, međutim, izblokirao Antonini.

"Roso-neri" su već na samom početku utakmice dva puta ozbiljno ugrozili gol gostiju.

(old_image)

Prvo je golman Barselone Viktor Valdes odbranio udarac Kevin-Princa Boatenga iz daljine, a potom je bivši reprezentativac Gane izblokiran, loptu je glavom spustio Zlatan Ibrahimović do Robinja koji je neometan šutirao iz voleja, ali preko gola.

Prvu veću šansu Katalonci su imali u šestom minutu kada se najbolji fudbaler sveta Leo Mesi okliznuo i loše zahvatio loptu kod slobodnog udarca, ali je na nju naleteo Sejdu Keita koji se spetljao i glavom šutnuo pored gola.

Dve ekipe su se sastale ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona kada je u Barseloni bilo nerešeno 2:2, a u Milanu je gost pobedio sa 3:2.

Pobednik duela između Milana i Barselone sastaće se u polufinalu sa boljim iz dvomeča Benfike i Čelsija.

Rezultati prvih mečeva četvrtfinala Lige šampiona:

Olimpik Marsej - Bajern Minhen 0:2

Milan - Barselona 0:0
APOEL - Real Madrid 0:3
Benfika - Čelsi 0:1

Beta

Pogledajte još