LE: Bilbao pregazio Šalke

U Gelzenkirhenu je viđena velika borba i utakmica koju su obeležili preokreti. Najpre je Fernando Ljorente doveo goste u vođstvo u 20 minutu, da bi samo dva minuta kasnije Raul Gonsales pogodio za domaće.

Rezultatom 1:1 završeno je prvo poluvreme da bi Šalke poveo drugim golom Raula u 60. minutu. Ljorente je uzvratio na izazov zemljaka i glavom u 73. minutu postigao svoj drugi pogodak.

POGLEDAJ VIDEO: Šalke - Atletik Bilbao 2:4

Bilbao je u prošoj rundi u gostima pobedio Mančester junajted sa 3:2 i Baskijci su posle izjednačenja pritisnuli da pobede i na gostovanju u Nemačkoj.

Posle nekoliko prilika dobru akciju i slabu intervenciju golmana Matijasa Šobera iskoristio je Oskar De Markos i gosti su ponovo vodili. Najbolji strelac Lige Evropa Jan Klas Huntelar samo nekoliko minuta kasnije odlično je šutirao ali je stativa sprečila izjednačenje.

Šalke je nastavio sa napadima, ali je iz Bilbao došao do četvrtog
gola preko Ikera Muniaina koji je svoju dobru igru potvrdio i golom.

(old_image)

I u drugom duelu timova iz Nemačke i Španije, tim sa Iberijskog poluostrva je zabeležio pobedu. Atletiko Madrid je na svom Vinsente Kalderonu savladao Hanover sa 2:1.

Madriđani su vodili već od devetog minuta pogotkom kolumbijskog napadača Radamela Falkaoa, koji je najbolji strelac tima. Izjednačenje Hanoveru doneo je Mame Biram Diuf sredinom drugog dela meča da bi u samom finišu utakmice Eduardo Savio obezbedio prednost "jorgandžijama" pred revanš.

U Alkmaru je domaći AZ obezbedio prednost pred gostovanje u Valensiji. Australijanac Bret Holman doneo je prednost domaćinu na isteku prvog dela meča. Gosti iz Španije izjednačili su golom Mehmeta Topala, ali je pobedu domaćinu doneo Belgijanac Marten Martens u 79. minutu.

Sporting je imao prednost od 2:0 protiv ukrajinskog Metalurga golovima Marata Ismailova i Emilijana Insue u drugom poluvremenu. Međutim važan gol pred revanš u Harkovu za Metalurg je postigao Brazilac Klejton iz penala u 90. minutu.

Revanš mečevi su na programu 5. aprila.


Beta

Pogledajte još