Domaći balet u Madlenijanumu

BEOGRAD, 5. aprila 2012. (Beta) - Baleti "Balada o Mesecu lutalici" i "Sobareva metla" kompozitora Dušana Radića i Miloja Milojevića premijerno će biti izvedeni na Maloj sceni teatra Madlenijanum u utorak 10. aprila, kao deo programa Beogradskog festivala igre, najavili su u četvrtak organizatori.

Umetnički direktor Madlenijanuma Branka Radović rekla je na konferenciji za novinare da će predstava trajati oko jedan sat i da takav celovečernji komad, za razliku od koreografskih minijatura, dopušta da do izražaja dodje rediteljski i koreografski poduhvat.

Ona je rekla da su baleti postavljeni na scenu Madlenijanuma u nastojanju te kuće da neguje nacionalni umetnički izraz, savremenog kao i tradicionalnog opusa.

Muzikolog Tijana Popović Mladjenović rekla je da su baleti "Balada o Mesecu lutalici" i "Sobareva metla" dela srpske muzike koja na neobičan i ekstravagantan način predstavljaju otklon od konvencijalnog.

Koreograf i reditelj Aleksandar Ilić rekao je da je veoma zadovoljan izvodjenjem igrača koji učestvuju u predstavi i dodao da oba baleta imaju savremeno tumačenje.

Pogledajte još