Vladan Glišić predsednički kandidat Dveri

BEOGRAD, 6. aprila 2012. (Beta) - Kandidat na predstojećim predsedničkim izborima pokreta "Dveri - za život Srbije" biće jedan od čelnih ljudi te organizacije Vladan Glišić, saopšteno je u petak.

Na konferenciji za novinare "Dveri", Glišić je rekao da će biti netipičan predsednički kandidat koji će se truditi da bude "jedan od nas" i koji će svojim angažmanom pokusati da podrži parlamentarnu listu tog pokreta i izbori se za veći medijski prostor.

Glišić je rekao da će kampanja biti kratka, ali da će se on potruditi da delegitimizuje predsedničke izbore i pokaže da je, odlukom da podnese ostavku da bi objedinio predsedničke sa parlamentarnim i lokalnim izborima, Boris Tadić stranački interes stavio iznad državnog.

"Zbog tog poigravanja sa Ustavom, sve bitne institucije su u v.d. stanju. U trenutku kada Hašim Tači ubacuje teroriste preko administrativne linije, kada postoji opasnost od nemira u Raškoj oblasti i kada je ekonomski sistem poljuljan, mi nemamo institucije koje mogu da se nose sa tim", rekao je Glišić.

Glišić je ocenio da se sve to dešava samo da bi se podržala kampanja stranačkih oligarhija, kako onih koje su u vlasti, tako i onih koje su u opoziciji.

Kandidat "Dveri" Vladan Glišić rodjen je 1970. godine u Prištini a školovao se u Arandjelovcu. Pravni fakultet završio je u Beogradu.

Pogledajte još