Otvaranje "Andergraunda" – "Oxia"

Početak ovog vikenda u znaku je otvaranja zimskih sezona popularnih beogradskih klubova. Neki od njih su "Akademija" i "Magacin". A "Andergraund" je ove sezone odlučio da bude drugačiji i najavi vrelu zimu uz projekat "Oxia".

"Ander" se nije promenio mnogo od pre, recimo, dve godine. Isto su tu pećine koje daju poseban šmek klubu, ima više mesta, mali klub ima prisnu atmosferu i simpatičan je. Mada, ove godine, u drugom smislu, ima promena. Klub se trudi da unese nov duh – planiraju se takmičenja mladih di-džejeva, stalna strana gostovanja, raznovrsnost u muzičkim žanrovima. Već sad se na osnovu muzičkog programa kluba može videti da će se najviše slušati progresiv haus, ali uz neobilazan minimal tehno zvuk i drum'n'bass  - već početkom novembra očekuje nas jedno strano drum'n'bass gostovanje!

Pod ovogodišnjim sloganom "Real underground", klub će pokušati da pogura andergraund scenu koja najčešće podrazumeva mlade, a jako talentovane i vredne di-džejeve koji dosad nisu imali gde i kako da se dokažu.

S obzirom na to da su prve asocijacije na "Oxie" – tehno zvuk, Dušan ("Audionova") napravio je uvod kakav i priliči zvezdi. Iako je osnov "Audionove" (koga čine Dušan i Marko Vuković) progresiv haus zvuk, osećali su se sve češći izleti u minimal tehno, što možda pokazuje u kom će se smeru njihova muzika kretati. 

U malom klubu, za to vreme, nešto mirniji haus puštali su Dirty Cover, Mr. Flowers i Dušan Kačarević. Mali je od velikog kluba razdvojen staklenim kliznim vratima, ali i totalno drugačijom muzikom i atmosferom.

Negde oko 2.00 iza ponoći, za gramofone staju "Oxia", francuski tehno projekat koji čine Olivije Rejmon i Stefan Dešezo. Slušali smo minimal tehno koji je publika dobro prihvatala. Iako se klub napunio negde oko 1.00, ljudi su i dalje pristizali u grupicama, i skoro da više nije imalo gde da se stoji. Na ulazu uopšte nije bilo gužve.

"Andergraund" se dosta potrudio da ova zima bude inovativna i drugačija. Mi im želimo uspešnu sezonu! 

Tekst: Nada Veljković
Foto: Mirjana Ristić

Fotografije sa žurke pogledajte OVDE

Pogledajte još