Srbija može do medalje u Londonu

"Mogu reći da je sistem takmičenja takav da vrlo lako može da dođe u situaciju da se igra na medalju. Ne bi trebalo previše se obazirati na protivnike jer će biti mešane ekipe sa raznih kontinenata, što u mnogome olaksava takmičenje. Na žreb ne može da se utiče", rekao je Jovanović.

"Orlovi" su na juče završenom kvalifikacionom turniru u Španiji izborila učešće na Igrama, posle srebrne medalje osvojene na Evropskom prvenstvu u Srbiji u januaru.

"Ovo je sjajna priča, pogotovo posle medalje koju smo osvojili na Evropskom prvenstvu jer se pravi kontinuitet što je u suštini i cilj, tako da smatram da smo napravili fantastičan rezultat"
, ocenio je Jovanović.

"Bez obzira na oscilacije i greške, što je sastavni deo rukometa i sporta generalno, svi trebamo biti zadovoljni i na miru da sačekamo, nadamo se, takođe dobre rezultate na Olimpijskim igrama", dodao je on.

Jovanović je istakao da je Evropsko prvenstvo "mnogo teže takmičenje" od Svetskog prvenstva i od Olimpijskih igara.

"Treba dati maksimum, ekipa mora da se osveži posle dosadašnjih takmičenja i napornih prvenstava. Selektor Veselin Vuković će, posle završetaka liga, dati igračima 10-15 dana odmora i potom kvalitetno odraditi pripreme i povesti ekipu u situaciju gde mogu da ispišu istoriju srpskog rukometa i svoje generacije", zaključio je Jovanović.

Olimpijske igre održaće se u Londonu od 27. jula do 12. avgusta, dok je žreb za rukometni turnir 30. maja.

Beta

Pogledajte još