Juta zaustavila San Antonio

U timu San Antonija zato sinoć nije bilo Tima Dankana, Tonija Parkera i Emanuela Đinobilija.

Juta je to iskoristila i revanširala se San Antoniju za poraz od prethodne večeri. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Devin Heris, koji je postigao 25 poena, od čega 11 uzastopnih u poslednjoj četvrtini.

Geri Nil postigao je 14, a Dežuan Bler 13 poena za San Antonio.

Feniks je u gostima pobedio Minesotu sa 114:90 i tako joj naneo šesti uzastopni poraz. Sansi su sada došli na pobedu manje od osmog mesta na tabeli, poslednjeg koje vodi u plej-of. Ekipu je do trijumfa predvodio novajlija Markif Moris sa 21 poenom.

Feniks je sve vreme vodio, a Minesota nije uspevala da pronađe ritam, najviše zato što je najbolji igrač tima Kevin Lav delovao odsutno. Ovaj krilni centar imao je dobar statistički učinak sa 25 poena i 13 skokova, ali nije mogao da utiče na kretanje rezultata.

U timu nije bilo srpskog internacionalca Darka Miličića, a kao razlog je navedeno istegnuće desne tetive. Crnogorac Nikola Peković vratio se u startnu postavu i završio meč sa 11 poena i dva skoka.

Los Anđeles Lejkersi su u gostima pobedili Nju Orleans sa 93:91 I prekinuli mini-seriju od dva uzastopna poraza, ali i zabeležili trijumf bez Kobija Brajanta, koji je povredio cevanicu. Najefikasniji u timu bio je Pau Gasol sa 25 poena i devet skokova.

Krilo Memfisa Rudi Gej rekao je ranije da je ovo "nedelja za osvete", pošto ekipa igra protiv četiri tima koja nije uspela da pobedi ove sezone. Prvi zadatak je uspešno završen, pošto su Grizliji sa 94: 85 pobedili LA Kliperse, sa kojima će se možda sastati u prvom kolu plej-ofa.

U timu Memfisa šestorica igrača postigla su dvocifren broj poena, a predvodio ih je Mark Gasol sa 18 poena, uz osam skokova.

Kliperse je predvodio Kris Pol sa 21 poenom, a pomogao mu je Blejk Grifin sa 19.

Rezultati utakmica:

Šarlot - Vašington 86:113

Orlando - Detroit 119:89

Indijana - Toronto 103:98

Milvoki - Oklahoma 89:109

Memfis - LA Klipers 94:85

Nju Orleans - LA Lejkers 91:93

Minesota - Feniks 90:114

Denver - Goldens Stejt 123:84

Juta - San Antonio 91:84

Beta

Pogledajte još