Tadić: Nezaposlenost je najveći nedostatak vlade

"Mi jesmo otvorili 200.000 novih radnih mesta, ali je kriza zatvorila 400.000. To jeste najveći nedostatak, toga smo svesni i rešavanje tog problema zato mora biti primarni cilj nove vlade", rekao je Tadić u intervjuu za "Politiku" upitan o tome šta su uspesi, a šta neuspesi vladajuće koalicije.

Tadić je nabrojao desetak uspeha Vlade, među koie je svrstao i to što je država postala vlasnik Železare Smederevo jer je time, kako je naveo, sačuvala radna mesta.

On je rekao da je uveren da će koalicija oko Demokratske stranke pobediti na izborima, zakazanim za 6. maj, kao i da će ta stranka dati premijera.

"Bitno je da to bude osoba koja ima dovoljno kredibiliteta i političkog i stručnog da može da vodi tim koji će se izboriti sa krizom i koji će građanima ostvariti uslove za bolji život i za ekonomski prosperitet naše zemlje", rekao je Tadić.

Upitan o razlikama između DS i Srpske napredne stranke, Tadić je rekao da je DS svoju politiku, kako je naveo, potvrđivala delima, a da, prema njegovim rečima, SNS nema nijedno delo, nijedan rezultat iza sebe.

"Jedina posledica njihovog delovanja je destrukcija, šovinizam i nasilje. Ti ljudi su devedesetih vodili opasnu ratno-huškačku politiku, čak su bili i protiv sporazuma o okončanu bombardovanja 1999. godine; do pre koju godinu su slavili ratne zločince, Bulevar Zorana Đinđića želeli su da nazovu po Ratku Mladiću, rušili su Beograd zbog hapšenja Karadžića...", rekao je Tadić.

Predsednik DS-a tvrdi da je lider naprednjaka Tomislav Nikolić "nepredvidljiva osoba koja danas tvrdi jedno, sutra drugo, koja se okreće onako kako vetar duva, s kim se ne zna šta nosi dan, a šta noć i kome se ne može verovati".

Pogledajte još