ISPOVEST TADIĆEVE MAJKE: Moj Boris nije vanbračno dete, gej i manijak

Ona je tako reagovala na napise u knjizi "Srebrenica, dugo pripremana zavera Amerike protiv srpskog naroda" Đorđa A. Đorđevića, u kojoj su, kako je navela, iznete brojne neistine, poput "Boris vanbračno dete... majka mu je Hrvatica... muslimanka... a pomajka Hrvatica... Majka mu je ustaškog porekla iz porodice Francetića... Otac mu je razvratnik...".

- Nemam nikakvih predrasuda prema vanbračnoj deci, koja su, uostalom, pravno, društveno i moralno izjednačena s bračnom, ali Boris Tadić je moj rođeni sin. Rođen je u braku s Ljubomirom Tadićem. Rastao je i odrastao, sa sestrom, pokraj nas dvoje sve do osnivanja svoje bračne zajednice. On nema nikakve pomajke - istakla je ona u otvorenom pismu u listu "Politika".

Autor je, kako je ocenila, porodici - posebno njenim roditeljima, kao i unučadi, praunuku, a i budućim generacijama naneo veliku nepravdu i uvredu. Sumnja da je to učinjeno s namerom da se porodica, a posebno Boris, politički i ljudski kompromituje:

- Neću ni da komentarišem neukusne, zlonamerne i neistinite kvalifikacije o Borisu, kao što su: "psihopata", "zločinac", "homoseksualac", "orgijaš", "lopov", "pljačkaš", "perveznjak", "razvratnik", "degenerik", "grobar", "Kaligula", "manijak", "diktator", "strani plaćenik", kao i to "da mu venama struji muslimanska krv", što evocira na doba kada su Osmanlije izlagale raju najvećim i najgroznijim mukama.

Dalje navodi da je Boris pod štetnim uticajem svog oca Ljubomira, koga na jednom mestu kvalifikuje kao najvećeg razvratnika, i pisca Dobrice Ćosića.

Nevenka Tadić navodi da je u knjizi naišla na pozitivnu recenziju prof. dr Smilje Avramov, ali dodaje da joj je u telefonskom razgovoru Smilja Avramov porekla autorstvo ove recenzije. Zanimljivo je da se na internetu ne može pronaći nijedan podatak o knjizi, izdavaču, niti autoru.

Izvor: Kurir

Pogledajte još