fbpx

Sedam predstava na Festivalu Joakim Vujić

PIROT, 17. aprila 2012. (Beta) - Na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić" od 12. do 19. maja u Pirotu nadmetaće se sedam predstava po izboru selektora festivala Božidara Djurovića, rečeno je u utorak.

Za nagrade će se takmičiti Kruševačko pozorište s predstavom "Iza rešetaka" u režiji Kokana Mladenovića, Narodno pozorište iz Užica izvešće "Budjenje proleća" u režiji Marina Kočovskog, Narodno pozorište iz Niša "Niš ekspres" u režiji Saše Milenkovskog, a pirotsko Narodno pozorište "Zlu ženu" u režiji Saše Latinovića.

Glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca predstaviće se komadom Nebojše Bradića "Noć u kafani Titanik" koji je i režirao predstavu, Pozorište "Zoran Radmilović" iz Zaječara igraće komad "Transilvanija" u režiji Dragana Nikolića, a šabačko pozorište izvešće komad "Djavolijada" u režiji Nikite Milivojevića.

Direktor Narodnog pozorišta u Pirotu Gradimir Filipović rekao je agenciji Beta da je i ove godine bila velika konkurencija i da je selektor pogledao više od 20 predstava pozorišta van Beograda.

U čast nagradjenih na zatvaranju 48. festivala, pozorište "Bora Stanković" iz Vranja izvešće predstavu "Policajci" po tekstu Slavomira Mrožeka i u režiji Nebojše Dugalića.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.