Bajern bolji od Reala

Pobedu nemačkom timu doneo je Mario Gomes golom u 90. minutu.

Bajern, koji je imao više prilika za gol od rivala tokom meča, poveo je u 17. minutu preko Franka Riberija, a izjednačio je Mesut Ozil u 53.

Revanš meč u Madridu igraće se 25. aprila.

POGLEDAJ FOTOGALERIJU: Bajern Minhen - Real Madrid 2:1

Prvu priliku u meču imao je napadač Reala Karim Benzema, ali je njegov udarac iz trka sa 10 metara u 7. minutu odbranio Manuel Nojer.

Domaći igrači uzvratili su šansom u 17. minutu, kada su i poveli sa 1:0. Golu Riberija prethodio je korner sa leve strane, koji je izveo Toni Kros. Let lopte loše je procenio Serhio Ramos, a ona se od Holgera Badštubera odbila do Riberija, koji ju je sa 10 metara snažnim udarcem poslao u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena obe ekipe su imale još nekoliko pokušaja, ali su Kristijano Ronaldo i Bastijan Švajnštajger bili neprecizni, dok su se kod prilika za Benzemu i Gomesa dobrim odbranama istakli golmani Manuel Nojer i Iker Kasiljas.

(old_image)

Gosti iz Madrida uspeli su da izjednače na početku drugog poluvremena, posle kontranapada u 53. minutu.

Prvo se u šansi našao Ronaldo, ali je njegov šut odbranio Nojer. U nastavku akcije lopta je ponovo došla do Portugalca, koji je sa gol linije vratio do Ezila, a reprezentativac Nemačke je sa samo nekoliko metara bio precizan.

U 71. minutu odličnu šansu za Bajern imao je Gomes, kada je posle loše reakcije Serhija Ramosa sa četiri metra šutirao preko gola.

Centarfor Bajerna iskupio se za taj promašaj u finišu utakmice, kada je iz peterca postigao pobedonosni gol posle oštrog centaršuta kapitena Filipa Lama sa desne strane.

U drugom polufinalu sutra se u Londonu sastaju Čelsi i Barselona.

Finale će se igrati 19. maja u Minhenu, na Bajernovoj Alijanc areni.

Beta

Pogledajte još