LE: Atletik Bilbao i Atletiko Madrid u finalu

Atletik Bilbao je u revanš meč na svom terenu savladao portugalski Sporting iz Lisabona sa 3:1 i nadoknadio poraz od 2:1 u prvom susretu.

Atletiko Madrid je u gostima pobedio Valensiju sa 1:0 i ukupnim rezultatom 5:2 se plasirao u finale.

Bilbao je do odlučujućeg pogotka došao u 88. minutu kada je najbolji strelac kluba Fernando Ljorente skrenuo loptu u gol posle odličnog poteza Ibaija Gomesa koji je sa nekoliko driblinga "izbacio" Andersona Polgu i Šandaa i ubacio loptu u peterac.

Baskijci su bili bolji od početka revanš utakmice i u 17. Minutu došli do prednosti golom Markela Susaete kome je prethodio centaršut Ikera Munaina, posle kog je Ljorente grudima spustio loptu.

Gosti su golom Rikija Van Volfsvinkela izjednačili u 44. minutu, ali je Gomes u poslednjim trenucima prvog poluvremena ponovo doveo svoju ekipu u prednost.

Bilbao je u drugom poluvremenu bio bolji rival, stvorio više prilika od protivnika i zasluženo došao do finala takmičenja.

Atletiko iz Madrida je u revanš meču polufinala pobedio u Valensiji golom Adrijana Lopesa u 60. minutu.

Madriđani su od 79. minuta igrali sa igračem manje pošto je Tijago Mendeš dobio direktan crveni karton, ali fudbaleri Valensije nisu uspeli da postignu nijedan gol.

Finalni meč između Atletik Bilbaa i Atletiko Madrida odigraće se 9. maja na stadionu "Nacionalna arena" u glavnom gradu Rumunije Bukureštu, čija je gradnja završena prošle godine i koji može da primi 55.600 gledalaca.

Beta

Pogledajte još