Radnicima isplata jednokratne pomoći

KRAGUJEVAC, 27. aprila 2012. (Beta) - Bivši radnici kragujevačkog gradjevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", koje se nalazi u stečaju, završili su u petak protest, pošto im je u Skupštini grada počela isplata jednokratne pomoći od 30.000 dinara.

Protest je počeo 11. aprila, jer oko 60 bivših radnika tog preduzeća nije moglo da naplati zaostale zarade, za šta su imali pravosnažne sudske presude.

Radnici traže da nadležne državne institucije postupaju po njihovim zahtevima, u skladu s dogovorom s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, a ako se to ne dogodi, najavili su da će ponovo organizovati proteste.

Isplata jednokratne pomoći bivšim radnicima "Ratka Mitrovića" obezbedjena je iz budžeta Grada Kragujevca.

Predsednik sindikata "Ratka Mitropvića" Predrag Radović je podsetio da radnicima preduzeće duguje od 100.000 do 130.000 dinara za zarade i doprinose.

Prema dogovoru koji je postignut prošle sedmice u Beogradu s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, zarade bi trebalo da budu isplaćene iz potraživanja koje preduzeće ima prema investitorima, medju kojima je i Grad Kragujevac.

Pogledajte još