Broj odbora koji traže Đilasovu smenu porastao na 34!

Foto: Nenad Stojanović / Beta

Inicijativi da Đilas podnese ostavku svojim odlukama pridružili su se odbori u Rakovici, Čajetini, Žitorađi i Beloj Palanci.

Istu inicijativu večeras su usvojila i dva mesna odbora u Novom Sadu - Futog i Begeš.

Ovim poslednjim izjašnjavanjima broj odbora koji traže promene popeo se na 34.

Dnevni list "Blic" je objavio listu 30 odbora koji su glasali za ovu inicijativu, među kojima su i odbori koji su na prošloj izbornoj skupštini podržali Dragana Đilasa: Subotica, Kikinda, Vračar, Zemun, Aleksinac, Prokuplje, Ćuprija, Žitište Surdulica, Preševo, Gračanica, Lipljan, Klina, Bosilegrad, Sečanj, Srbobran, Bujanovac, Despotovac, Preševo, Vranjska banja, Bogatić, Ćićevac, Koceljeva, Vlasotince, Svilajnac, Obilić, Leposavić, Lebane, Bojnik i Rekovac, ali i novosadski mesni odbori "Novo naselje", Veternik i Rumenka.

Kasno sinoć, međutim, legitimitet dva opštinska odbora na Kosovu i Metohiji, u Lipljanu i Gračanici, doveden je u pitanje.

Predsednik pokrajinskog odbora DS, ali i bivši ministar u Vladi Srbije za KiM, Goran Bogdanović u izjavi za "Blic" kaže da ovi odbori postoje, da nikad nisu raspušteni i da su njihovi predsednici članovi glavnog odbora Demokratske stranke sa pravom glasa.


"Ne može se biti član glavnog odbora, a da ne postoji odbor i to bi trebalo da je poznato svima. Malo je simptomatično da zabunu o glasanju i legitimitetu odbora unosi čovek koji nije želeo da bude na listi DS za izbore na Kosovu"
, kaže Bogdanović.

Blic

Pogledajte još