Nikolić se sastao sa Putinom

Prema ranijim najavama, na dnevnom redu razgovora bio je čitav spektar pitanja od bilateralnih odnosa i projekta "Južni tok" do ruskih investicija i drugih pitanja.

Ovo je Nikolićev peti susret sa Putinom od kako je došao na čelo Srbije maja prošle godine.

Odnose dve zemlje krasi tradicionalno prijateljstvo, a kao potvrda snažne medjusobne podrške maja ove godine potpisana je i Deklaracija o strateškom partnerstvu. Opredeljenje dve države je da se još više unaprede bilateralni odnosi posebno u ekonomskoj sferi.

Nikolić je danas pre podne u Trgovinsko-industrijskoj komori Rusije učestvovao na poslovnoj konferenciji "Investicioni potencijali Srbije".

Pored Nikolića, učesnicima konferencije su se obratili i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, Trgovinsko-industrijske komore Rusije Sergej Katirin.

Na skupu je govorio i zamenik generalnog direktora "Gaspromnjefta" Jevgenij Kudinov i predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbija Valerij Ovsjanikov.

Bilo je predviđeno i potpisivanje Pisma o namerama izmedju kompanije Majevica holding iz Bačke Palanke i TESE iz Voronježa, kao i Ugovora o zajedničkom ulaganju i saradnji između kompanija Spektar iz Čačka i Metromed iz Omska.

Izvedena je video prezentacija "Beograd na vodi".

U delegaciji sa predsednikom Nikolićem su i njegovi savetnici - Marko Đurić, Predrag Mikić i Stanislava Pak Stanković.


Blic

Pogledajte još