Pajtić: DS pokazala jedinstvo, idemo da pobedimo na izborima

Foto: Dragan Gojić / Beta

Pajtić je nakon završetka maratonske sednice Glavnog odbora rekao da je to jedina stranka koja može na tako otvoren i demokratski način da raspravlja o unutrašnjim stvarima.

"Demokratska stranka ima istorijsku odgovornost da se odupre ovoj autoritarnoj vlasti koja nema nikakve rezultate, a sednica Glavnog odbora dobar je podsticaj za članstvo da uzme učešća u kampanji za lokalne izbore u Beogradu"
, rekao je Pajtić.

On je kazao da je kandidat DS-a na prethodnim izborima u Beogradu osvojio 35 odsto glasova i da veruje da će Dragan Đilas taj rezultat u najmanju ruku ponoviti.

Na pitanje da li to znači da je Đilas zvanično nosilac liste DS-a na izborima u Beogradu, Pajtić je rekao da tu odluku treba da donese Gradski odbor u Beogradu, ali da je njegovo lično mišljenje da će tako biti jer, kako je rekao, Đilas je najbolji kandidat.

Na novinarsko pitanje da li će biti po završetku beogradskih izbora održana izborna skupština DS-a, Pajtić je kazao da je Glavni odbor danas raspravljao o izveštaju predsednika stranke i da druga pitanja nisu bila na dnevnom redu.

"Bilo je nekih predloga da se izborna skupština održi odmah, odnosno da se ne prihvati predsednikov izveštaj o radu, međutim skupština je prihvatila njegov izveštaj"
, rekao je Pajtić.

Blic

Pogledajte još