Pajtić: Ponuda SNS-a je vrhunac licemerja

"Vojvodina nije i neće biti država, pa ne može da ima vladu 'nacionalnog jedinstva'", rekao je Pajtić u intervjuu za Večernje novosti, izrazivši uverenje da je za Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Novu demokratsku stranku (NDS) prihvatljiva politika DS.

Na pitanje koliko je realno okupljanje snažnog opozicionog bloka s obzirom na različitost među pojedinim stranačkim liderima, Pajtić je rekao da tu nema mesta sujeti poltičara već se tu radi o sudbini građana koji "svakog dana žive sve teže".

"I radi se o odgovoru na ključno pitanje: ako su reforme bolne koga treba da bole? Mislim da treba jako da bole političare i oligarhe, kriminalce, neznalice i neradnike. Čestit i vredan svet od tih reformi treba da oseti samo boljitak. Na toj liniji lako ćemo prepoznati ko će s kim biti u bloku", naveo je lider DS.

Upitan da li je DS odustala od politike evropskih integracija, Pajtić je kazao da prvo treba napraviti uređenu srpsku državu.

"Tvrdim da prvo treba da napravimo uređenu srpsku državu. Da prestanemo da klečimo. A kad ustanemo bolje ćemo videti kuda ćemo. Ako smo znali da pre 800 godina izgradimo od svih priznatu evropsku državu, znaćemo i danas", istakao je Pajtić.

izvor: Blic

Pogledajte još