Mišković platio Amerikancima 20 miliona evra da lobiraju protiv Srbije

Prema navodima odlično obaveštenog izvora, Mišković preko jedne od vodećih američkih kompanija za lobiranje na sve načine pokušava da izađe iz pritvora, ali i da međunarodnoj zajednici svoje hapšenje predstavi kao političku hajku i potpuno odsustvo pravne države.

"Miškovićevi lobisti obilaze strane diplomate i zvaničnike u Briselu i izlažu im "Miškovićev slučaj“. Pre svega, žele da ih ubede da hapšenje najbogatijeg Srbina uništava privredni ambijent i plaši strane investitore", rekao je izvor Kurira.

U sektoru za korporativne komunikacije "Delta holdinga" kažu da je "Podesta grupa" renomirana američka lobistička kompanija, ali da angažovanje ove firme nema veze sa postupkom koji je pokrenut protiv Miroslava Miškovića.

"Verujemo da ćemo u saradnji sa "Podesta grupom" podići kvalitet kompanijske komunikacije s celokupnom javnošću, što je i predmet ugovora koji smo potpisali", kaže se u odgovoru dostavljenom Kuriru.

Božović: Štetno po Srbiju

"Pretpostavljam da su oni angažovani da bi Miškovićev slučaj prikazali u svetlu nekakvog progona ili uskraćivanja njegovih prava", rekao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović novinarima u Palati Srbije.

Božović je kazao da je tu informaciju saznao tokom boravka u SAD, i ocenio da aktivnosti te lobističke kompanije mogu biti samo štetne po Srbiju i njene gradjane.

Kurir/ Beta

Pogledajte još