Zaposleni nisu uspeli da uđu u TV Avala

Vrata su bila zaključana, obezbeđenje pojačano.

Oni su nameravali da u režiju te televizije odnesu natpis kojim se gledaoci obaveštavaju o održavanju štrajka. Takav natpis je skinut pre nekoliko dana, posle konferencije za novinare štrajkačkog odbora na kojoj su predstavnici novinarskh udruženja Srbije pozvali policiju i tužilaštvo da ispitaju poslovanje Avale.

Predsednik Štrajkačkog odbora Nikola Vukomanović rekao je agenciji Beta da su zatekli zaključanu zgradu i ukazao da im je onemugućavanjem ulaska uskraćeno zakonsko pravo na štrajk.

"Ne znam koliko su zakona do sada prekršili, a nadležni to tolerišu"
, istakao je on.

Prema rečima Vukomanovića, u ponedeljak će sa honorarno zaposlenima kojima je 20. februara zabranjen ulazak u zgradu, ponovo pokušati da uđu, a ako bude trebalo, kako je kazao, otići će u Finansijsku policiju i RRA da ih podsete "šta je njihov posao i da konačno zauzmu stav".

On je naveo i da su zaposlenima isključeni službeni mobilni telefoni posle konferencije štrajkačkog odbora na kojoj je prvi put javno govorio bivši glavni i odgovorni urednik TV Avala Robert Nemeček, i izneo nelogičnosti u finansijskom poslovanju te televizije.

"U ovu situaciju su nas doveli naši vlasnici, ali i država - ne radeći svoj posao kako treba. Javnost treba da zna šta se dešava sa televizijom Avala i da zaštiti zaposlene. Zašto Danko Đunić, Johan Verner Kraus i Željko Mitrović imaju povlašćen tretman?", upitao je Vukomanović.

BEOGRAD, 17. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još