Slučaj Ljajić ili: Tadiću, blagoslovi

Kako bi to bilo da Tadić ne samo blagoslovi, nego zamoli Rasima Ljajića da pređe kod naprednjaka i kao najbolji kadar učini narodu i zemlji plezir. Da li Rasim Ljajić baš to priželjkuje ili je svestan da je BoTa ljut i da mu nije do takvih blagoslova.

Pre ovih izbora Rasim Ljajić je govorio da više neće biti ministar. Ne sećam se zašto je to rekao, jel' mu dosadilo ili šta? Ali onda smo čuli da je funkcija šefa diplomatije nešto što bi Ljajić smatrao vrhuncem svoje karijere. Na to se namestila kurtoazna ponuda naprednajaka, koji se trude da budu bolji nego što jesu.I onda je Ljajić rekao da iz moralih razloga tu korektnu ponudu ne bi mogao da prihvati ukoliko mu Demokratska stranka i Boris Tadić ne daju podršku za tako nešto. Dal' je baš tako rekao ili su tako prenelei lažljivi medji, nisam sigurna, ali meni je sve to skupa ličilo na : "Tadiću, zamoli me da idem kod Tome".

A baš bi bilo zanimljivo da ide kod Tome, bude šef diplomatije, sa sobom povede svoju bivšu saradnicu Jelenu Trivan, koja je baš kod njega počela političku karijeru.

I sad, da je Boris Tadić, koga na društvenim mrežama u komentarima skraćeno zovi BoTa, manje ljut, možda bi on u svojoj veličini široke ruke rekao - idi Rasime i ne brini za manastir...Ali situacija nije baš tako relaks.

I sad kad je video da BoTa ne daje blagoslv, a i ko bi normalan to učinio, Rasim se vratio na početnu rečenicu: "Rekao sam da više neću biti ministar" .

(old_image)
Svima simpatična Jelena Trivan

A baš bi bilo zanimljivo da ide kod Tome, bude šef diplomatije, sa sobom povede svoju bivšu saradnicu Jelenu Trivan, koja je baš kod njega počela političku karijeru. Iz milosrđa ju je primio u kabinet jer ga je tih prvih postmiloševićevih godina za tu uslugu zamolio pokojni Cole (Koalicija za Kragujevac): "Dete diplomiralo, u Kragujevcu nema posla, primi je Rasime..." reko mi lično. Primio Rasim Jelenu, "pokazala se" među saradnicima. I to tako da su neki pobegli iz Rasimovog kabineta glavom bez obzira.
Avanzovala, pa otišla u Demokratsku stranku, postala portparol, pa član Glavnog odbora. Munjevito. Sebe je, sve do izbora, među bliskim drugaricama nazivala "najmoćnijom ženom Srbije". E, baš takva bi trebala Nikoliću.

Dakle Tadiću, ako ti i nije do toga da daješ blagoslov Rasimu, zamoli ga da kod Tome povede ili makar pošalje Jelenu Trivan.

Od nekud se mora početi.
Moj savet je - počni od
Jelene!

Pogledajte još