Počinje mesec Slovenije na sajtu MojOdmor

Sajt MojOdmor.rs ovaj mesec posvećuje Sloveniji, zemlji koja je danas moderna i razvijena i koja veliku pažnju poklanja razvoju turizma. Istovremenao rade i na jačanju ostalih oblasti, a veoma su prisutni i na teritoriji naše zemlje sa velikim brojem svojih firmi.

Povodom meseca Slovenije kolege sa sajta MoOdmor razgovarale su sa ambasadorom ove prijateljske zemlje, gospodinom Francom Butom.

(old_image)

Mlađe generacije u Srbiji ne znaju puno o Sloveniji kao što su znali njihovi roditelji. Šta bi bilo zanimljivo da znaju?

Slažem se da postoji veliki raskorak između starije, srednje i mlađe generacije što se tiče znanja o Sloveniji. Mlađi nekada i ne znaju kojim ja jezikom govorim kada me čuju da pričam na slovenačkom. Nekada me to začudi, ali ipak to i nije tako čudno. Prošlo je dosta godina od vremena kada smo živeli u istoj državi. U Sloveniji postoji velika želja da se ponovo približimo tim mlađim generacijama. Upravo su oni budući turisti i ne bismo želeli da se stvori veliki raskorak.

Ono što bi bilo zanimljivo da znaju je da je Slovenija otvorena zemlja, u kojoj žive ljudi širokog srca, koji imaju dobra iskustva sa Srbima kao turistima. Slovenija je i mesto gde se jako lepo mogu provesti i ona na malom prostoru ima sve ono što Evropa i inače nudi. Tu su Alpi, more, vinogradi, brda, malo ravnice, jezera, najlepše podzemne jame... Skoro svi poznati evropski pejzaži se ovde sreću u malom. U Švajcarskoj imate svuda planine, u Mađarskoj ravnice, u Dalmaciji more, a u Sloveniji ima svega.

Ceo intervju sa gospodinom Francom Butom

Pogledajte još