Rasprava o budžetu: Demokrate pobegle, ministri tvituju

0

Na sednici Skupštine Srbije na kojoj se usvajao državni budžet, neki narodni predstavnici su imali važnija posla pa se nisu ni pojavili, a ministar Dinkić se zabavljao komentarisanjem i objavljivanjem slika prazne sale na svom Twitter nalogu.

Umesto ozbiljne rasprave o budžetu Srbije za sledeću godinu u Skupštini Srbije nastao je cirkus čiju su glavni akteri ministar finansija Mlađan Dinkić i četiri poslanika Demokratske stranke koliko ih je bilo pristno na sednici.

Naime, kako pišu Vesti.rs, ministar finansija Mlađan Dinkić fotografisao je svoje nekadašnje koalicione partnere – poslanike Demokratske stranke, koji su danas prisustvovali raspravi o Budžetu u Skupštini Srbije, a sliku je odmah okačio na svoj Twitter uz komentar:

„Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo…“, napisao je Dinkić.

Tome je prethodio komentar: „Neverovatno, šta je ostalo od DS u skupštini… Kao da ne postoje. Totalni raspad… Najdosadnija rasprava o budžetu koju pamtim“.

Na ovo su oštro reagovali poslanici DS-a, pa je Nada Kolundžija izjavila je da je sramotno to što je uradio ministar Mlađan Dinkić i tražila je da bude kažnjen.

„To što ministar fotografiše poslanike u Skupštini Srbije, to govori o njemu sve najgore. Ministar mora da se izvini za ovakvo ponašanje koje se ne može nazvati čak ni detinjastim“
, rekla je Kolundžija.

Od ministra Dinkića je zatraženo izvinjenje, nakon čega je prekinuto zasedanje Skupštine.

Iako se Mlađan Dinkić izvinio poslanicima DS-a, rekavši da mu nije bila namera da namera da vređa ni poslanike, ni Skupštinu, njegove kolege nisu bile zadovoljne, pa su Demokarte zatražile da se sednica prekine i da se rad nastavi u ponedeljak što je predsedavajući i prihvatio.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.