DS početkom februara predstavlja konkretan plan za izlazak iz krize

0

Demokratska stranka predstaviće početkom februara svoj nacionalni plan za izlazak Srbije iz krize, najavio je danas njen predsednik Dragan Đilas.

o rečima Đilasa, plan će biti konkretan, za Srbiju u narednim decenijama.

„To će biti naš program, naša politika, vizija Srbije u narednih nekoliko desetina godina. Krajnje je vreme da postavimo pitanje šta mi u stvari hoćemo, gde mi vidimo sebe u narednih 30-50. godina. Mi živimo na teritoriji Evrope gde narodi štotinama godina znaju šta hoće“ rekao je Đilas za televiziju Pink.

Rekao je da ga je stranka izabrala da je reformiše i da će se potruditi da DS funkcioniše najbolje – kako je u poslednje četiri godine fukcionisala u Beogradu i Vojvodini.

„Da li ću ja da budem pobednik na kraju ili će reći mi to ipak ne želimo – to je demokratski. Da li neko vidi sebe u tome ili ne i to je demokratski“ rekao je Đilas.

On je istakao i da je siguran da će ove godine biti vanrednih izbora i dodao da je DS kao opoziciona stranka spremna za njih. „Opozicija je uvek za izbore, to je ideja svake stranke, pa i Demokratske stranke“ rekao je Đilas.

Na pitanje kako odogvara na zahteve za njegovo smenjivanje s mesta gradonačelnika Beograda, poručio je da „mogu da ga smene ako mogu“ i da će do tada on raditi svoj posao.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.