SAD uvredile islam: Iranci fotošopirali goli dekolte Mišel Obama na dodeli Oskara

0

Iranska novinska agencija Fars digitalno je izmenila haljinu koju je Mišel Obama obukla kako bi u live uključenju iz Bele kuće objavila dobitnika Oskara u kategoriji Najbolji film. Kako navode, prva dama SAD nije izgledala primereno strogim islamskim pravilima odevanja.

Iranska vlada ne samo da je imala mnogo toga da kaže povodom filma Bena Afleka „Argo“ koji je osvojio Oskara za najbolji film, već je bila skandalizovana i stajlingom prve dame SAD Mišel Obama.

O filmu smeštenom u 1979. godinu, u vreme iranske talačke krize, Iranci ističu da se radi o „reklami za CIA“, kao i da je „Argu“ pobedu na Oskarima omogućila američka vlada, pa je nagradu zato i proglasila Mišel Obama.

Međutim, Iranci su veoma iskritikovali i svetlucavu srebrnu haljinu dizajnera Naima Kana koja je otkrivala gole ruke i dekolte prve dame. Kako je iranska novinska agencija Fars smatrala da ovaj izgled nije u skladu sa strogim pravilima islama, oni su „fotošopirali“ i „dodali materijal“ na haljinu Mišel Obama.

Ovo nije prvi put da se fotografije iz zapadnog sveta „fotošopiraju“ kako bi bile u skladu sa konzervativnim muslimanskim pravilima. Sličan slučaj je imala i kompanija Ikea sa svojim katalogom, prošlog oktobra, u Saudijskoj Arabiji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.