Dačić obećava: Razvoj juga Srbije nam je prioritet

Dačić je na sastanaku predstavnika vlade i lokalnim zvaničnicima i privrednicima, istakao da se jug Srbije može razviti samo velikim strateškim projektima koji bi podstakli napredak čitavog kraja.

"Ako ne dođe do promene ponašanja, Srbija neće više razgovarati samo o problemima na Kosovu ili opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, nego ćemo imati sve prazniju teritoriju i to će za Srbiju biti katastrofalno", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, nema jake Srbije ako je njen jug, kao "najpatriotskiji" deo teritorije, nerazvijen.

"Dok ovde govorimo o jedinstvu Srbije i patriotizmu, drugi krajevi Srbije imaju pokrajine, regione, predstavništva u Briselu, koriste pare iz evropskih fondova i bogatiji postaju još bogatiji a siromašni još siromašniji", rekao je Dačić.

On je upozorio da zato svih pet okruga juga Srbije, bez obzira na političku pripadnost gradonačelnika, moraju da artikulišu zajedničke interese i predloge i da ih realizuju uz pomoć vlade.

Premijer je, citirajući poražavajuće statističke podate o demografiji i ekonomiji juga Srbije, zaključio da se ne može više dozvoliti da strateški najznačajniji deo zemlje bude na dnu društvenog i ekonomskog razvoja.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još