Poznate serije osamdesetih (VIDEO)

0

Prisećamo se serija koje smo voleli u osamdesetim godinama prošlog veka! One su lepa uspomena na detinjstvo i vreme kada smo imali samo dva programa. Istina, dva programa danas nekome mogu delovati prilično loša stvar, ali tada je to bilo normalno.

Klinika Švarcvald (Die Schwarzwaldklinik)

Dr. Udo Brinkman bio je glavni junak ove nemačke doktorske drame, koja nas je uveseljavala u osamdesetima dok malim ekranima nisu zavladale američke serije ovoga tipa. Kasnije, tačnije 2005. godine, snimljen je TV film o novoj generaciji doktora u klinici Švarcvald.

Povratak u Idn (Return to Eden)

Ova australijska serija originalno je snimljena kao miniserija, ali nakon izuzetnog uspeha snimanje se nastavilo i serija je postala još veći hit. Povratak u Idn donosi priču o Stefanie, mladoj i bogatoj naslednici koju novi suprug gurne u močvaru punu krokodila kako bi nasledio njeno bogatstvo! Ipak, ona preživi i planira osvetu – vraća se u Sidnej i postaje supermodel Tara Veles.

Zakon u Los Angelesu (L.A. Law)

Ova advokatska serija koja je trajala osam sezona i osvojila pet Zlatnih globusa (kao i Dinastija), osvojila je i 15 Emija i bila jedna od najpopularnijih dramskih serija osamdesetih.

Poroci Majamija (Miami Vice)

Dva detektiva iz Miamija bore se protiv kriminala iz epizode u epizodu. Serija je potrajala pet sezona, a glavnu ulogu tumačio je Don Džonson.

Galaktika, svemirska krstarica (Battlestar Galactica)

Danas, u odnosu na novu verziju, stara Galactica izgleda smešno, ali je tada kad smo je gledali, bila top SF serija! Originalna serija snimljena je krajem sedamdesetih, kratki nastavak usledio je 1980, a nova verzija 2004. godine.

Alf

Ko nije voleo malog, smešnog vanzemaljca Alfa? Slučajno je sleteo upravo u dvorište porodice Taner, gde počinje njegova i naša avantura. Potrajao je četiri sezone, kasnije je snimljen film Projekt Alf, a pojavio se i kao gost u nekoliko drugih serija.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.