Srbi sa Kosova stigli u Vladu Srbije: Protive se briselskom sporazumu

Predstavnici Srba sa severa Kosova ušli su danas nešto pre podneva u zgradu Vlade Srbije gde bi trebalo da počne sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem.

Predstavnici četiri opštine sa severa Kosova koji se protive sporazumu koji je 19. aprila u Briselu postignut između srpskog i kosovskog premijera uz posredovanje EU saopštili su ranije da nisu odustali od ideje da se o tako krupnim pitanju izjasne građani Srbije na referendumu.

Na sastanak su došli zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić, predsednici četiri opštine sa severa Kosova i načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković.

Istovremeno, ispred zgrade vlade su i predsednici i predstavnici opština Srba koji žive južno od Ibra i koji kažu da, iako nisu dobili poziv za današnji sastanak, smatraju da im je tu mesto i traže da prisustvuju.

Oni nose transparente "Srbi južno od Ibra, građani trećeg reda", "Više od 250.000 Srba proterano sa teritorije naših opština" ...

Izvor: Agencije via Novosti

Pogledajte još