VB ŽENE O ŽENAMA: Kurva, babetina, celulitara, matorka (VIDEO)

0

Ukućanke velikog brata potvrdile su tezu da je žena ženi najveći neprijatelj. Kao i da su same žene najčešća pretanja emancipaciji svog roda i oslobađanja od terora tradicionalizma i patrijarhata.

Repetoar uvreda koje lete kućom Velikog brata to najbolje potvrđuje. Pogledajmo najčešće korišćene etikete koje ukućanke lepe jedne drugima:

1.Ženturača (Žena kod koje su, tradicionalno i pogrešno određene, ženske osobine pojačane do krajnosti – spletkarenje, ogovaranje, podmuklost, laganje. U prevodu, sve ono čemu su i muškarci vični, ali stereotipni pogled na polove – ovu skalu loših osobina pripisuje isključivo ženama)

2.Kurva, kurvetina, drolja
(Promiskulitetna žena koja, od srednjeg veka na ovamo, po pravilu biva žigosana u rigidnim sredinama dok se promiskuitet u slučaju suprotnog pola smatra uspehom, podvigom i više je nego poželjan. Muškarcu na ponos, ženi na sramotu.)

3.Babetina, matorka („Možda se on i sviđa Maji ali Top je normalan i ne bi imao ništa sa njom“ – skorašnja je izjava Maje Nikolić. Prevedno – normalni muškarci prema starijim ženama u seksualnom smislu mogu osećati samo odbojnost i gađenje. Ejdžizam (ageism) termin je koji označava diskvalifikaciju starijih osoba a strah od starosti i opsesija večitom mladošću karakteristike su našeg vremena. Antički junaci su bili opsednuti večnim životom, savremeni čovek opsednut je večnom lepotom i mladošću bez kojih život ne doživljava smislenim i vrednim življenja.)

4.Debela, celulitara (U skladu sa prethodnom tačkom. Žene se, mada i muškarci glede drugih telesnih osobina, diskvalifikuje na osnovu fizičkog izgleda. Netolerancija fizičke nesavršenosti i isključivanje na osnovu „nedozvoljenih karakteristika“ – celulit, bore, male grudi, ravna zadnjica, debljina. Anoreksija je globlna posledica ove podmetačine industrije tela.)

5.Ološ (Osoba sa margine, kombinacija prethodnih tačaka, podrazumeva se promiskuitet, čak i sumnjiv moral, poreklo, prostitucija. Primenjivo na oba pola, ali se za žene najčešće koristi.)

Dakle, zatucani, konzervativni muškarci ne moraju ni da se trude da spreče žene u njihovom nastojanju da se otresu predrasudama natovarenih kvalifikacija kojima ih ovo društvo markira vekovima. Ali, to je samo jedna od pouka ove sezone Velikog brata,

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.