VB ŽENE O ŽENAMA: Kurva, babetina, celulitara, matorka (VIDEO)

Repetoar uvreda koje lete kućom Velikog brata to najbolje potvrđuje. Pogledajmo najčešće korišćene etikete koje ukućanke lepe jedne drugima:

1.Ženturača (Žena kod koje su, tradicionalno i pogrešno određene, ženske osobine pojačane do krajnosti - spletkarenje, ogovaranje, podmuklost, laganje. U prevodu, sve ono čemu su i muškarci vični, ali stereotipni pogled na polove - ovu skalu loših osobina pripisuje isključivo ženama)

2.Kurva, kurvetina, drolja
(Promiskulitetna žena koja, od srednjeg veka na ovamo, po pravilu biva žigosana u rigidnim sredinama dok se promiskuitet u slučaju suprotnog pola smatra uspehom, podvigom i više je nego poželjan. Muškarcu na ponos, ženi na sramotu.)

3.Babetina, matorka ("Možda se on i sviđa Maji ali Top je normalan i ne bi imao ništa sa njom" - skorašnja je izjava Maje Nikolić. Prevedno - normalni muškarci prema starijim ženama u seksualnom smislu mogu osećati samo odbojnost i gađenje. Ejdžizam (ageism) termin je koji označava diskvalifikaciju starijih osoba a strah od starosti i opsesija večitom mladošću karakteristike su našeg vremena. Antički junaci su bili opsednuti večnim životom, savremeni čovek opsednut je večnom lepotom i mladošću bez kojih život ne doživljava smislenim i vrednim življenja.)

4.Debela, celulitara (U skladu sa prethodnom tačkom. Žene se, mada i muškarci glede drugih telesnih osobina, diskvalifikuje na osnovu fizičkog izgleda. Netolerancija fizičke nesavršenosti i isključivanje na osnovu "nedozvoljenih karakteristika" - celulit, bore, male grudi, ravna zadnjica, debljina. Anoreksija je globlna posledica ove podmetačine industrije tela.)

5.Ološ (Osoba sa margine, kombinacija prethodnih tačaka, podrazumeva se promiskuitet, čak i sumnjiv moral, poreklo, prostitucija. Primenjivo na oba pola, ali se za žene najčešće koristi.)

Dakle, zatucani, konzervativni muškarci ne moraju ni da se trude da spreče žene u njihovom nastojanju da se otresu predrasudama natovarenih kvalifikacija kojima ih ovo društvo markira vekovima. Ali, to je samo jedna od pouka ove sezone Velikog brata,

Pogledajte još