Dodik: BiH je nemoguća država

0

Bosna i Hercegovina je očigledno nemoguća država i zato Republika Srpska, koja je u potpunosti stabilna u svom institucionalnom kapacitetu, užurbano mora da preispita svoje pozicije unutar te države, poručio je danas predsednik Srpske, Milorad Dodik.

Dodik je rekao da BiH pre svih razgrađuju neodgovorni sarajevski političari poput članova Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i Željka Komšića koga je nazvao „političkim marginalcem“.

Obraćajući se Izetbegoviću i Komšiću, Dodik je ponovio da Republika Srpska trpi nesagledive političke i ekonomske posledice zbog kolapsa u Federaciji BiH koji, kako je rekao, dovodi u pitanje i sam opstanak BiH.

Izetbegović i Komšić smatraju da je Dodikova ranija izjava da Federacija BiH košta Republiku Srpsku njen evropski put – predizborna retorika predsednika Srpske.

Moramo se braniti od pogubne politike destruktivaca, kao što je Bakir Izetbegović, koji je svoju celokupnu političku karijeru posvetio isključivo pokušaju da reafirmiše i primjeni stavove iz knjige 'Islamska deklaracija' čiji je autor njegov otac Alija – rekao je predsednik Srpske, prenela je Radiotelevizija Republike Srpske.

On je istakao da je očigledno da Izetbegović BiH nudi budućnost „povratka u prošlost“.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da „najsiromašniji stanovnici u Evropi žive na teritoriji RS i to zahvaljujući onome što radi Dodik“, predsednik Srpske je rekao da je to „glupost“ i da Izetbegović nema političke odgovornosti.

'Da mu je stalo do istine mogao je da ode u bilo koji deo Federacije i uveri se da tamo ljudi ne žive ništa bolje ili da uporedi makroekonomske podatke Republike Srpske i Federacije BiH i da shvati da Republika Srpska, ipak, bolje stoji. Ali, kad je Izetbegović uopšte govorio istinu!? Bakir Izetbegović ne može nikome da drži lekcije, a naročito ne meni, jer ga nisam ni pominjao' – rekao je Dodik.

On je ukazao da je Izetbegović predstavnik samo jednog naroda i da Srpska niti ima obavezu, niti želi da sluša njegova naklapanja.

Nastavi li sa ratnohuškačkom retorikom i politikom, nema sumnje da će sa takvim liderom stanovnici BiH ubrzano postati najsiromašniji u Evropi – rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug, Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.