Odbornici četiri opštine danas o razgovorima u Beogradu

Predsednik SO Zvečan Momčilo Gvozdić rekao je za agenciju Beta da će tema sastanka biti i organizacija mitinga u Beogradu koji je planiran za 10. maj.

Odbornici će sutra na sednici zatražiti da ih predsednici sve četiri opštine informišu od razgovoru koji su vodili u Beogadu 30. aprila sa čelnicima Srbije Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, rekao je Gvozdić.

"Očekujemo i da nam načelnik Kosovskomitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković prenese svoje videnje današnjeg sastanka u Vladi Srbije", kazao je Gvozdić.

Sastanak će biti održan u zgradi SO Zvečan u 12 sati.


Kostić: Briselski sporazum nema alternative

Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić izjavio je večeras da briselski sporazum nema alternativu za Srbe koji žive južno od reke Ibar, i da bi sukob sa Beogradom za Srbe s Kosova bio ravan samoubistvu.

"Sporazum treba da bude implementiran, a Srbi koji žive južno ili severno od reke Ibar nemaju drugu državu osim države Srbije i apsolutno je neprihvatljivo ulaziti u konflikt sa državom Srbijom, jer bi to bilo ravno samoubistvu", rekao je Kostić u izjavi Tanjugu.

Kostić je kazao da načelnici okruga južno od reke Ibar podržavaju sporazum koji je parafiran prošlog meseca u Briselu jer ne postoji njegova alternativa.

"Ne tvrdimo da je sporazum sjajan, ali postavljamo pitanje šta je alternativa. Ako nam neko kaže šta je alternativa ovom sporazumu onda možemo dalje da razgovaramo", rekao je Kostić.

Osvrnivši se na današnji sastanak načelnika kosovskih okruga s predsednikom i potpredsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, Kostić je kazao da su stavovi na tom sastanku "dosta približeni".

(Izvor: Blic )

Pogledajte još