Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije: IDAHO Belgrade 2013

U Kulturnom Centru Grad održava se raznovrsni program inicijative IDAHO BELGRADE sa temom: Umetnost i kultura u službi ljudskih prava i borbe protiv homofobije i transfobije. Program se sastoji od panel-diskusije IDAHO TALKS, izložbe IDAHO ART, kao i pratećeg filmskog programaIDAHO SIDE STREETS.

Učesnici i učesnice panela IDAHO TALKS su predstavnici organizacija i institucija koji su kroz dosadašnji rad i profesionalni i lični angažman dali ključan doprinos napretku ljudskih prava i sloboda i razvoju kulturne scene u Srbiji. Učestvuju: Antonela Riha - NIN, Mirjana Bogdanović - GSA, Mia David - Kulturni Centar Beograda, Filip Vujošević - Hartefakt Fond, Predrag Azdejković - GLIC (Gej lezbejski info centar). Moderatorka: dr Jelisaveta Blagojević, Fakultet za medije i komunikacije.

U okviru segmenta IDAHO ART, istog dana u galeriji KC Grada biće postavljena grupna izložba domaćih vizuelnih umetnika i grafičkih dizajnera izložba pod nazivom “Signal”, a svoje radove za ovu priliku pripremili su Aleksandar Maćašev, Boris Šribar, Ranko Travanj, Milica Kolarić, Nikola Vrzić, Željko Lončar, Milica Pantelić, Mane Radmanović, Miladin Miletić, Nina Bunjevac i Miloš Kozlovački. Cilj izložbe je aktivacija kulturno umetničke scene Beograda i Srbije u kontekstu promišljanja statusa i pozicije LGBT i kvir zajednice u savremenom srpskom društvu. Kurator izložbe je istoričar umetnosti Vladimir Bjeličić.

IDAHO BELGRADE pokrenuli su KC GRAD i JTKT kolektiv.
www.idahobelgrade.org
www.jtkt.org

Pogledajte još