Horor na Dorćolu: Staford izujedao prolaznika i njegovog psa

Pas, koga vlasnica nije držala na povocu, izujedao ga je i otkinuo mu deo mišićnog tkiva sa leve nadlaktice.

Povređeni Stefan Nešić kaže da se uplašio jer ga je staford zgrabio za nadlakticu i počeo jako da ga grize.

"Trudio sam se da ga što pre odvojim od sebe, ali nisam mogao nekoliko minuta. Bio sam sav krvav. Sva sreća što što sam zadobio ovakve povrede, jer sam mogao mnogo gore da prođem", kaže Stefan.

Od razjarenog psa Stefana je spasao mladić koji je prolazio pored ulaza u park.

"Čuo sam devojku koja je vrištala i pse koji su režali. Spazio sam momka koji je pokušavao da razdvoji pse, bio je povređen. Falio mu je komad mesa sa leve nadlaktice, krv je liptala na sve strane. Priskočio sam i zgrabio sam psa koji ga je napadao, za zadnje noge i povukao, tako sam ga odvojio od momka. Uzeo sam od devojke povodac i stavio psu oko vrata. Ona ga je odmah odvela kući", ispričao je u jednom dahu Nikola Nešić (25), prolaznik koji je spasao mladića od razjarenog staforda.

Komšije tvrde da ovo nije prvi put da vlasnica iz susedne zgrade šeta svog psa bez povoca.

"Već je dva puta napadao pse u ovom parku. Žena koja ga šeta kaže “ma neće on nikog da ujede, miran je”, a evo sad smo se uverili da je to opasan pas. Ko može da veruje ogromnom psu, od 50 kilograma, zar je moralo ovako nešto da se dogodi da bi neko reagovao? ", pitaju se komšije.

Stefan Nešić ističe da je vlasnica neozbiljno postupila i da će je tužiti zbog nanesnih povreda.

"Nije smela da pusti tako snažnog psa samog. Zato ću je tužiti. Moram još da kažem, da je bila srećna okolnost što staford nije ugrizao i nju, pa nastavio dalje da ujeda, nakon što su ga odvojili od mene“, rekao je Nešić.

Izvor: 24sata

Pogledajte još