Koštunica: Vlast otvoreno predaje Kosovo

0

Beograd — Dogovorom o planu za primenu briselskog sporazuma, vlast "otvoreno i bezuslovno predala Kosovo i Metohiju u ruke lažne države Kosovo, kaže Vojislav Koštunica.

Srbija u ovim trenucima prolazi kroz najveće nacionalno poniženje, jer se sadašnja vlast pod pritiscima i ucenama iz Evropske unije dogovara sa albanskim separatistima kako da im preda Kosovo„, ocenio je Koštunica.

On je dodao da sve što vlast radi s predajom Kosova je protivustavno, protivdržavno i direktno dovodi u pitanje suštinske državne i nacionalne interese, dostojanstvo naroda i budućnost Srbije.

Predsednik DSS-a je u izjavi naveo da je delovanje vlasti na štetu Srbije „nesumnjivo u interesu stranih sila, takozvane evroatlantske zajednice„.

Ucenjena ili prestrašena sadašnja vlast bira savezništvo sa neprijateljem, a odriče se podrške svojih mogućih prijatelja u svetu. Srpski narod na Kosovu i Metohiji ostavljen je na cedilu jer vlast Srbije umesto da bude uz svoj narod stala je uz njegove neprijatelje i izručuje ga institucijama nezavisne države Kosovo„, naveo je lider DSS-a.

Koštunica je dodao da srpskom narodu na Kosovu ne preostaje ništa drugo nego da se „mirnim otporom, uporno i dosledno suprotstavlja i spreči svoje izručenje lažnoj državi Kosovo„.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.