Dačić: Ne interesuje nas zeleno svetlo, nismo saobraćajci

0

Premijer Ivica Dačić poručio je danas da za Srbiju nije prihvatljivo da 28. juna ne dobije datuma za početak pregovora, već samo "zeleno svetlo" i da to mož da ugrozi primenu briselskog sporazuma.

„To za nas nije prihvatljivo i to može ozbiljno da ugrozi primenu briselskog sporazuma“, rekao je Dačić novinarima komentarišući izjavu šefa delegacije EU u Beogradu Vensana Dežera da će Srbija 28. juna dobiti samo „zeleno svetlo“ .

Nedobijanje datuma Srbija neće prihvatiti olako, rekao je premijer i naglasio da očekuje da će Brisel ispuniti svoj deo obaveze.

„To zeleno svetlo – nismo mi saobraćajci. Interesuje nas pozitivna odluka Saveta EU, ako to ne dobijemo mislim da smo prevareni“, rekao je Dačić u Palati Srbija.

On je ponovio da Srbiju interesuje samo pozitivna odluka Saveta EU.

„Interesuje nas samo pozitivna odluka Saveta EU, onako kako je Evropska unija obećala. Dogovorili smo se – briselski sporazum, implementacija onoga što je dogovoreno i donošenje pozitivne odluke o početku pregovora sa EU“, istakao je Dačić.

Premijer je dodao da ne zna kada bi Srbija mogla da dobije datum za početak pregovora ukoliko ga ne dobije sada, posle svega što je učinila.

(Izvor: Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.