Završena letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji

Generalni sekretar Spasilačke Asocijacije Srbije, Miodrag Jović je ovom prilikom uručio priznanja spasiocima koji su ove letnje sezone brinili o bezbednosti kupača na Savskom jezeru.

Savsko jezero je i ovog leta bilo glavno mesto okupljanja i zabave Beograđana, a prosečna posećenost tokom najtoplijih dana prelazila je i 150.000 posetilaca dnevno. Ovogodišnju kupališnu sezonu, pored velikog broja posetilaca obeležilo je i mnoštvo besplatnih sadržaja koje je JP „Ada Ciganlija“ uvrstilo u svoju šaroliku ponudu.

„Zatvaranjem kupališne sezone na Savskom jezeru, zatvorili smo još jednu sezonu Plave zastave. JP „Ada Ciganlija“ će nastojati da zadrži visoke standarde kako bi priznanje zadržali i narednih godina. Naši posetioci su tokom ovog leta imali na raspolaganju veliki broj besplatnih sadržaja kao što su obuka u plivanju, vaterpolu, škola rolera, kajaka za mlađe, dok su stariji posetioci uživali u jogi, fitnesu, vežbama u trim parku“, rekao je Aleksandar Stamenković, direktor JP „Ada Ciganlija“

Uz podršku gradskih službi, Komunalne policije, Hitne pomoći, Policijske uprave za grad Beograd i rečnepolicije postignuti su dobri rezultati i u pogledu bezbednosti, čime je nastavljen trend postavljen prethodnih godina.

Na Savskom jezeru je dežuralo između 50 i 65 spasilaca koji su na kupače motrili sa kopna i sa vode. Spasilačka služba je uspešno intervenisala čak 37 puta i uz podršku Hitne pomoći na Savskom jezeru ove godine nije zabeležen ni jedan slučaj utapanja. Pored uspešnih intervencija u vodi, spasilačka služba je ove sezone imala i pune ruke posla na kopnu, gde su uspešno pronašli 45 prijavljenih nestalih lica i sanirali veliki broj povreda.

Za sve zainteresovane konkurs za prijem novih članova stalno otvoren, a zainteresovani kandidati treba da popune elektronsku prijavu ovde, gde mogu pronaći i sve ostale informacije vezane za rad i obuku koju vrši Spasilačka Asocijacija Srbije.

Pogledajte još