Najbolji svetski plesači učestvuju na Beo Dance Open 2013

Osim prvaka iz Danske publika će moći da vidi i državne prvake Srbije Ivana Kneževića i Violetu Jovanović, hrvatski par Ištvana Vargu i Gabrijelu Pilić kao i druge takmičare rangirane među 50 najboljih u svetu.

Parovi će se nadmetati u 10 disciplina: Pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep) kao i u pet starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13), omladinci (14-15), stariji omladinci (16-18), i seniori (19-35 godina).

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 28. septembra u 20h, a zatvaranje u nedelju 29 . septembra u 22h. Kvalifikacije će biti održane u dnevnim terminima, a finala od 20 sati.

Međunarodna federacija sportskog plesa (WDSF), uvrstila je Beo Dance Open u kalendar prestižnih međunarodnih takmičenja. Organizatori turnira su plesni klub Beo Dance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.

Pogledajte još