Arsenal nastavlja sa politikom racionalnog trošenja

Međutim, londonske "tobdžije" ostvarile su profit manji za skoro 80 odsto u odnosu na prethodni obračunski period, osdnosno promet im je bio 288,5 milona evra, a dobit od neoporezovanog profita bio je 8,9 miliona, što je petostruko manje od 43,5 miliona iz prethodne godine.

"Dovođenje (Mesuta) Ozila u prethodnom prelaznom roku je direktan rezultat našeg ekonomskog razvoja u poslednjih nekoliko godina, što nam je omogućilo dovođenje igrača svetske klase", kazao je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

Arsenal je početkom septembra u svoje redove doveo Ozila iz Real Madrida za 50 milliona evra i tim transferom su oborili klupski rekord u potrošnji za dovođenje jednog igrača.

"Tobdžije" su takođe saopštile da na raspolaganju imaju 142,2 miliona evra, što čini najveći kapital u engleskoj Premijer ligi.

"Moramo da nastavimo naš razvoj poslovanja, kako bi klubu omogućili da ostvari uspehe. Naš razvoj mora da bude u skladu s našim vrednostima, kako bi se obezbedila održivost", rekao je presednik Arsenala Čips Kesvik.

Arsenal u Premijer ligi trenutno zauzima prvo mesto sa 12 bodova iz pet utakmica.

Beta

Pogledajte još