Patrijarh: Srbi treba da izađu na izbore i izaberu najbolje ljude

0

Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas u Pećkoj patrijaršiji da bi Srbi na Kosovu i Metohiji trebalo da izađu na predstojeće lokalne kosovske izbore i da izaberu najbolje ljude od ugleda i autoriterta.

Srpski patrijarh je rekao da bi bilo tragično da Srbi u mestima gde su većina, zbog neizlaska na glasanje, ne budu na vlasti.

„U naseljima gde su brojniji Srbi gde se bira vlast, da ne bi došli i u srpskim krajevima predstavnici Albanaca mislim da bi trebalo da izađu na izbore, da bar očuvaju vlast u svojim mestima i u svojim enklavama,“
rekao je Irinej.

Ako Srbi budu u prilici da biraju, poručio je patrijarh Irinej, neka biraju najbolje među sobom, ljude od ugleda i autoriteta čija će reč značiti.

Patrijarh Irinej je rekao da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi nisu posebno raspravljali o izlasku Srba na izbore 3. novembra, dodavši da – kada govori patrijarh – govori u ime Crkve.

Irinej je podsetio da je njegovo osnovno mišljenje bilo „na izbore izaći svi ili niko“ i da bi jedino to bilo spasonosno i korisno, pošto „našem narodu nedostaje sloga i jedinstvo u sadašnjim prilikama“.

Srpski patrijarh je danas u Pećkoj patrijaršiji služio arhijerejsku liturgiju povodom manastirske slave Pokrova presvete Bogorodice.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.