Srbija će biti 29. zvezdica Evropske unije

0

Treći samit Srbija-Italija, održan juče u Ankoni, potvrdio je dobre odnose dve zemlje i najavio nastavak saradnje i u okviru Evropske unije. S italijanskim premijerom Enrikom Letom sreli su se prvo predsednik i prvi potpredsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, nakon čega je Leta izrazio uverenje da će Srbija biti prva naredna članica Evropske unije.

Italija će nastaviti da podržava Srbiju na putu ka EU, to je italijanski nacionalni prioritet u spoljnoj politici. Želimo da Srbija bude 29. evropska zvezdica!“ izjavio je Leta na zajedničkoj konferenciji za štampu sa srpskim kolegom, koji je odgovorio u istom tonu:
Hvala što ste nas podržali, ali očekujemo još te podrške, želimo da Srbija bude sledeća članica EU“ izjavio je Ivica Dačić.

Delegaciji Srbije, u kojoj su i ministri spoljnih poslova Ivan Mrkić, odbrane Nebojša Rodić, energetike Zorana Mihajlović, pravde Nikola Selaković i prosvete Tomislav Jovanović, priređen je svečani doček ispred palate Leopardi, uz vojne počasti i intoniranje državnih himni.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.