Francuska osvojila Evropsko prvenstvo u rukometu

Francuzima je ovo treća zlatna medalja na kontinentalnom prvenstvu, dok su Danci osvojili šešto odličje, a prvo srebrno na Evropskom prvenstvu.

"Trikolore" je do pobede predvodio Mikael Gigu sa 10 golova, dok je Valentan Port postigao jedan manje, Danijel Narsis je pogodio šest puta, a Nikola Karabatić je postigao pet.

U ekipi Danske istakao se Mikel Hansen sa devet golova, dok je Hans Lindberg postigao šest.

Francuzi su od samog početka meča nametnuli svoj ritam. Na isteku četvrtog minuta imali su tri gola prednosti, a u 17. su već vodili 13:4.

Danci od 10. do 17. minuta nisu postigli gol, kada su Francuzi stekli devet golova prednosti i već tada rešili pitanje pobednika.

Domaćin sasmpionata je do poluvremena došao na sedam golova zaostataka, ali u nastavku meča Francuzi nisu dozvolili da dođe do izjednačenja, te su meč lako priveli kraju.

Francuzi su ovim rezultatom u Herningu postavili rekord po broju postignutih golova u finalima Evropskog prvenstva.

Bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Danskoj osvojila je Španija, koja je u borbi za treće mesto savladala Hrvatsku sa 29:28.

Selekcija Srbije, koja je branila srebrnu medalju sa prethodnog kontinentalnog prvenstva, takmičenje u Danskoj završila je u prvoj fazi, te je tako zauzela 13. mesto.

Naredno Evropsko prvenstvo biće igrano u Poljskoj 2016. godine od 17. do 31. januara.

Pogledajte još