ANTIAMNEZIJA: Ludom radovanje

Po istom principu tandem na čelu naše države u sastavu PV I PPV (još uvek ne mogu da se naviknem ko od njih dvojice obavlja koju funkciju) u prethodnoj nedelji se dao u raznorazna obećanja koja ćemo mi gradjani sigurno brzo zaboraviti. Zna ovaj tandem snova, kakvog nismo imali još od Moše i Tirketa, da se niko više ne seća tamo neke kancelarije za brze odgovore, zajednice srpskih opština, čuvenih Krkobabićevih tri P (penzije prate plate… i pratiće ih, ali u opadanju) a tek Tadićevih petsto hiljada radnih mesta, Koštuničine suštinske autonomije, Živkovićeve Srbije u EU do 2007. godine ili Slobinog švedskog standarda. Šta smo mi sve morali da slušamo, dobro smo i malo ostali normalni. Medjutim, pošto ne postoji ANTIAMNEZIJA, LUDOM RADOVANJE se nastavlja.

Naša je sreća da smo poslušali najevropljanina godine Stefanović dr Nebojšu, koji nam je pre izbora rekao da treba dati šansu njegovom velikom vodji da sam upravlja državom. Uz velikog vodju, naravno, ide i veliki intervju i veliki broj gostovanja u jednoj te istoj emisiji u kojoj sam sebi može da postavlja pitanja i odgovara, bude i pozicija i opozicija, i kadija i sudija. Pa nam je tako obećano da ćemo imati sto hiljada jeftinih stanova, efikasniji posao i školu od pola osam, Beograd na vodi, auto-put do mora, izlazak države iz medija, slobodu za novinare, kao i otkrivanje tajnih ugovora sa Etihadom i Fijatom. Glupo je bilo, veli svemogući Alek ranoranilac, što je SNS prekorio RTS u danu kada je birana Vlada, ali nije tu bilo nikakvog političkog pritiska. Ovo je najpoštenija vlast sa najpoštenijim odnosom prema medijima. Već sutradan, kolega Škoro ne beše više šef deska Večernjih novosti. Tako bi Vučić branio i Razgibavanje, Miletićevu montažu, Mašićevo obraćanje kuriru, Oljine utiske, Dražine i Žaretove tekstove, radoznale mlade kolege iz jutarnjeg programa RTS-a, pa ga preklinjem da se sledeći put uzdrži od zaštite novinara kako bi bar neko od nas ostao na svom radnom mestu. Što se tiče obećanja za auto-put, efikasnost koju donosi promena radnog vremena, plutajućeg Beograda i stanova sa ratom od 120 evra (koje će graditi firma, pogodite iz koje države) budimo pošteni pa sačekajmo, imaćemo kada da o tome pričamo, dug je mandat. Ali kada je reč o objavljivanju tajnih ugovora, tu moramo da uključimo ANTIAMNEZIJU i prisetimo se da smo se već LUDI RADOVALI.

Ovo smo čuli pre izbora: “Pitaju se kako to mi pravimo aranžamane. Pre nekoliko godina postigli su ugovor s Fijatom, ali taj ugovor niko nije video. Ja sam video, ali to je službena tajna, pa ne mogu da kažem šta je u njemu. Mi ćemo naš ugovor s Etihadom pokazati pre kraja kampanje “ - Aleksandar Vučić , 4. 2. 2014. godine . Prethodne sedmice smo čuli sledeći premijerov citat : "Prvo ćemo objaviti ugovor sa Fijatom, a zatim sa Etihadom. To ćemo učiniti vrlo uskoro". Što kaže jedna stara reklama za cigarete - ’’Mislite o tome !’’

Trudim se zaista da ovi moji tekstovi ne budu teški i mračni, kao ovaj naš život na brdovitom Balkanu, a u tome mi mnogo pomaže jedan čovek. Njegovo ime je Ivica Dačić. Za razliku od njegovog šefa i u prošloj i ovoj Vladi (bez obzira što je Miljacka iz Žitoradje bio prethodni formalni premijer) on je čak i po Vučićevom mišljenju daleko šarmantniji i duhovitiji. Tako i njegova obećanja, kojima treba da se LUDI RADUJEMO, ne treba baš ozbiljno shvatiti, već kao neku vrstu zajebancije (izvinjavam se, ali stvarno ne znam bolji izraz za ovo). Naime, novi PPV je u prošloj nedelji rekao da će reformisati SPS, možda čak promeniti i logo i ime stranke, da će za šest meseci smršati i naučiti engleski. Hajde da tu reformu Bekutinog momka, Slavke kompletić, Žareta zvanog mala matura, sačekamo i ne sudimo unapred. Medjutim, druga dva obećanja su nešto što je verujem iznenadilo i najbliže Dačićeve ljude. Ja lično, ne bih ni voleo da on smrša. To više ne bi bio naš Ivica. Da li će se Keti Ešton i dalje onako slatko smejati kada ga ugleda i bacati varnice ako se ti obraščići, koje je imao samo Elmer Davež u Dušku Dugoušku, istope. Zamislite da na poslovnom ručku umesto mlade janjetine Dačić naruči musli i pije sok bez šećera i to sa pulpom. Što se tiče jezika, tu tek ništa ne bih dirao. Mi se pitamo kako dobismo ovakav Briselski sporazum, a glavni pregovarač nije znao ni jezik na kom se pregovaralo. Super smo mi i prošli, samo da li možete da zamislite bilo koju ozbiljnu državu u kojoj ministar spoljnih poslova ne zna engleski ? Premijer kaže da boljeg nismo mogli da nadjemo. Reče pevač jedne pesme da mu ruski mnogo bolje ide, ali to je potrebnije Bajatoviću, dok ministarki Zoki Buldožer ex Struji, Bogu hvala, taj jezik više neće trebati. Ona od sada dolazi nenajavljena i riba direktore i gradjevince isključivo na srpskom.

Na kraju ću se vratiti na početak ovog teksta i podsećanje na Nušićevu rečenicu da obećanje ništa ne košta. Zato drage naše vodje, nastavite u istom stilu i ne brinite što će neki zlonamerni ljudi, poput mene i kolega iz Istinomera, nekada da se sete šta ste nam obećavali. Većina će se i dalje LUDI RADOVATI.

Jutarnji program Radija TRI “Kaja i Mare na dlanu “, možete slušati svakog radnog dana od 7h -11h na 95,8 ili putem streaminga na našem portalu. Ovo su najzanimljiviji momenti iz predhodne nedelje.

Pogledajte još